Media kwaliteit voor e-commerce apps richtlijnen

AppConcurrent Android, app, apple, apps, foto's, video

Media kwaliteit voor e-commerce apps richtlijnen

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Het is dus van uiterste belang dat je de kracht van de beelden gebruikt om klanten te trekken en te behouden.

Klanten zijn gek op foto’s. Ze willen kunnen zien wat er aangeboden wordt en er is niets meer frustrerend voor een klant wannneer dit niet mogelijk is door een gebrek aan (duidelijke) foto’s.

Beelden van hoge kwaliteit zijn van groot belang voor e-commerce apps maar ook om voorbeelden van je werk  of events te laten zien.

Hoe zorg je ervoor dat je foto’s goed en duidelijk zijn?

Plaats alleen foto’s plaatst die van hoge kwaliteit zijn. Daarmee bedoelen we niet de resolutie maar de belichting en sfeer. Een slechte foto doet alleen maar afbreuk aan je product. Je bent beter af met 5 perfecte foto’s dan 30 slechte foto’s.

Zorg dat deze minimaal 800 pixels breed zijn om goed te werken op de verschillende apparaten. De bestand grootte moet niet te groot zijn om snel laden van de foto te bevorderen als een gebruiker via het 4G netwerk in de app bezig is. Voor een telefoon is de maximaal aanbevolen grootte 500 kb, voor een tablet maximaal 1 mb.

Ook is het mogelijk om foto’s in de app te delen via Facebook, Google+, Flickr, etc. Dit kan binnen de app ingesteld worden.

Een tweede medium om klanten bij je product te betrekken is een video. Momenteel wordt er 15% van de tijd een video online bekeken met behulp van een smartphone of tablet en de verwachting is dat dit alleen maar zal groeien.

Je kunt een video uploaden naar Vimeo of YouTube en vervolgens in de app publiceren.

Voor een filmpje dat je op de smartphone bekijkt is 720 pixels breed, voor een tablet 1080 pixels breed. Je hebt verschillende formaten waar in je deze kunt uploaden bij Vimeo of Youtube. Bijvoorbeeld MPEG-4 en MOV.

Ook hier is het weer van belang dat de video laat zien wat je aan bied, zorg ervoor dat de filmpjes fijn zijn om naar te kijken. Niet te lang, beeld en geluid moet duidelijk zijn. Een slecht filmpje is schadelijker dan geen filmpje.

Maar als de video goed is en er op staat zal je zien dat je hier zeker van zult profiteren!


Neem contact met ons op

Laat uw app maken door AppConcurrent

Contact

Share this Post