Beoordeling van je app

AppConcurrent Android, app, app store, apple, apps, Beoordeling, google, Play Store

Beoordeling van je app

Iedereen met een eigen app wil natuurlijk dat deze zo hoog mogelijke beoordeeld wordt in de app store. Waarom? Een hoge beoordeling is een belangrijke reden voor gebruikers om juist jouw app te kiezen, en niet die van je concurrent. Ook kom je zo hoger in de ranglijst van de app store te staan en ben je zichtbaarder voor je publiek. Reden genoeg dus om hier veel energie in te steken!

 

Nu is het niet zo dat je met 1 waardering met 5 sterren meteen boven aan de ranglijst komt, ook het aantal waarderingen telt zwaar mee. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk gebruikers je app te laten beoordelen om een goede  positie te verkrijgen en te behouden in de ranglijst.

Hoe bereik je dit? Vraag er om!

  • In de e-mails die je stuurt (in bijvoorbeeld de handtekening)
  • Op je Facebook pagina / Twitter account
  • In een nieuwsbrief speciaal over de beoordeling van je app
  • Maak een pop up in je app om de gebruikers te vragen een beoordeling te geven.
  • Maar ook op de download pagina in de app store natuurlijk.

Het is trouwens wel belangrijk dat de beoordeling ook echt gegeven wordt door gebruikers. Valse waarderingen worden niet gewaardeerd en kunnen er zelfs voor zorgen dat de app uit de store verwijderd wordt. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Maak het beoordelen van je app zo makkelijk mogelijk. Als het teveel moeite kost haken gebruikers snel af.

Negatieve beoordelingen wil je natuurlijk niet. Dit kun je (deels) voorkomen door je gebruikers de mogelijkheid te geven rechtstreeks feedback te geven aan jou als aanbieder van de app, bijvoorbeeld met een contactformulier op je site.

Krijg je toch een negatieve beoordeling? Vraag de gebruiker dan wat er beter kan, pas dit waar mogelijk aan en publiceer je app opnieuw. Je kunt de gebruiker dan vragen zijn beoordeling te herzien als hij tevreden is. Op die manier zet je negatieve feedback om in iets positiefs (je app wordt verbeterd en de beoordeling gaat omhoog)

 

Er zijn ook programma’s die je kunnen helpen om het waarderen van je app makkelijk te maken voor je gebruikers. Een daarvan is Tapstream.

Hopelijk geven bovenstaande tips je de handvatten om aan de slag te gaan en je app zo hoog mogelijk in de ranglijst te krijgen. Succes!


Neem contact met ons op

Laat uw app maken door AppConcurrent

Contact

Share this Post